Så reser du billigare

Att resa är ett stort intresse för många, men tyvärr kan det kosta en del och man har kanske inte möjlighet att göra det så ofta som man skulle vilja. Men det behöver faktiskt inte kosta en förmögenhet. Här kommer några tips som förhoppningsvis ger dig möjlighet att resa oftare, och garanterat gör resorna billigare.

Resa i Sverige

Även om man längtar efter en solsemester eller jorden runt resa, så kan faktiskt resor i Sverige vara ett bra alternativ. Och faktiskt inte bara på sommarn. Det finns många sätt att resa i Sverige, och man kan få nästan det man vill ha – till ett betydligt lägre pris. Om man vill ha sol och bad så kanske inte solen går att få, om det inte är sommar, men ett hotell med pool eller SPA kan vara ett bra alternativ. Vill man se olika platser och göra roliga saker så kanske en roadtrip kan vara något. Man kan hyra en mysig stuga, oavsett om det är vinter eller sommar, eller varför åka åka på kryssning (fast då är det förstås inte riktigt inom landet). Det finns många alternativ, och Sverige har faktiskt väldigt mycket att erbjuda.

Jämför priset

Det här kanske låter som en självklarhet, men ändå är det många som missar detta. Att boka hotell genom hotellets egen hemsida är inte alltid billigast. I dag finns många olika appar som har samlat en mängd hotell och andra boenden, och ibland är de faktiskt billigare – men ibland har de olika priser. Kolla på flera olika ställen för att hitta det bästa priset. Och detta fungerar faktiskt oavsett om du reser i Sverige eller utomlands.

Detsamma gäller såklart flyg, genom att välja ett billigare flygbolag så kan du spara väldigt mycket pengar. Om du kan resa med bara handbagage så kan du spara ännu mer, eftersom många flygbolag tar en extra avgift för incheckat bagage – en avgift per resväg. Är man flera som reser kan det bli en hel del, men om man behöver någon väska utöver handbagaget så kanske det kan räcka med en incheckad väska för hela familjen?

Boka själv

Att boka en paketresa med både flyg och hotell kan kännas smidigast, men det blir ofta betydligt dyrare och alternativen blir färre. Dessutom är det inte så krångligt att boka flyg och hotell själv. En enkel sökning på ”flygbolag” eller ”lågprisflyg” tar fram många alternativ, och sedan är det bara att jämföra. Detsamma gäller förstås hotell, men här letar du både efter ett billigt (och samtidigt bra) hotell och vart det lägsta priset finns.

Sista minuten

Kolla även på sista minuten resor, och tänk på att det inte betyder att du måste packa snabbt och skynda iväg till flygplatsen med detsamma. Sista minuten resorna ligger ofta några dagar fram i tiden, och ibland till och med några veckor. Här kan du även kolla på paketresor, eftersom priset ofta är väldigt mycket billigare än vad det vanligtvis är. 

Välj ett billigt resmål

Om du kan tänka dig att anpassa destinationen efter priset så blir det ännu enklare att hitta billiga resor. Här finns det tre saker att ta hänsyn till; vart är det billigt att flyga, vart finns det billiga hotell och vart är det billigt att vara? Det du ska fokusera på är det förstnämnda och det sistnämnda, eftersom det faktiskt går att hitta billigare hotell nästan överallt. Dessutom blir hotellen förstås billigare i billiga länder. Och det positiva är att det även finns många billiga länder som det är billigt att flyga till. Välj något som ligger relativt nära, inom Europa, så blir priset förstås lägre.

Var ekonomisk på resan

Om man vill att resan ska bli billig så gäller det förstås även att man håller i pengarna även när man har kommit fram. Välj buss framför taxi eller hyrbil om det är möjligt, upplev mer och spendera mindre och försök laga mat själv ibland om det är möjligt. Om du hyr en lägenhet eller om det finns tillgång till kök så är det faktiskt en bra idé att laga mat själv ibland, det låter kanske inte så kul men där kan man spara mycket pengar. Och njut av sol, bad, sevärdheter eller vad destinationen än har att bjuda på istället för att shoppa och spendera massa pengar.

Välj billiga aktiviteter

Även om man så åker på solsemester så vill man kanske hitta på något ibland. Försök dock att hitta billiga aktiviteter, eller sådant som är helt gratis. Kolla vad hotellet erbjuder, och vad som ingår. Kolla upp sevärdheter i närheten, och hur man tar sig dit – allra helst med buss, eller till fots, om det är möjligt. Och planera så mycket som möjligt innan så att du vet vad allting kostar. Det betyder inte att du behöver planera varje minut av resan, men kolla upp vilka alternativ som finns och vad de kostar. Sedan kan du ta det som det kommer, och om du känner för att göra något så kan du välja något av det du har kollat upp.

Följ och gilla oss:
error

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *