Romantiska resmål

Sugen på en romantisk resa med din älskling? Du är långt ifrån ensam. Hösten och vintern är onekligen en sådan tid då vi längtar efter en romantisk resa och allt det innebär. Ledighet, sol och värme, tid på tu man hand och så vidare. Om du har några semesterdagar kvar eller möjlighet att ta ledigt någon vecka, då kanske en resa till varmare breddgrader kan ge kärleken lite extra glöd dessa kalla årstider.

Vi har listat några romantiska (och varma) resmål som passar utmärkt om man vill ha såväl sol som passion. Och du behöver faktiskt varken resa överdrivet långt eller spendera allt för mycket pengar heller. Så hitta det perfekta resmålet, boka in en weekend eller en vecka (eller två) och fly från kylan!

Långt borta: Maldiverna eller Mauritius

Om man tänker sig en lite längre resa och inte bara en weekend, då är Maldiverna eller Mauritius perfekta resmål. Restiden är sisådär 12 timmar (något kortare för Maldiverna), men om man har tid och råd så är det värt det. Maldiverna beskrivs ofta som ett paradis eller en tropisk drömvärld, och det lär vara den perfekta platsen för romantik. Mauritius är knappast tokigt det heller, utan likvärdigt med Maldiverna – en tropisk drömvärld. Om du vill ha vita stränder, turkost vatten och vajande palmer så är det något av dessa resmål du ska välja. 

På närmare håll: Amalfikusten eller Amorgos

Om man stannar i Europa så blir temperaturerna förstås något längre såhär års, och risken finns att det är lite regnigt. Men om du nöjer dig med omkring 20 grader i November så är detta två bra alternativ. Amalfikusten ligger i Italien, och här hittar du branta sluttningar och smala raviner. Charmiga hus och små, mysiga stränder. Mer pittoreskt och romantisk än såhär blir det knappast. Amorgos är en grekisk ö som inte bara är romantisk, utan även erbjuder lugn och ro. Vill du ha avkoppling och lugn så är detta absolut rätt val, och även om du vill vandra i bergen. Romantiskt, lugnt och riktigt vackert.

(H)var ska vi resa?

Om du fortfarande inte har hittat ett resmål som faller dig, eller din (kräsna) älskling, i smaken så kanske Hvar kan vara någonting för er. Här är temperaturerna något längre, men fortfarande betydligt bättre än här uppe i norr. Runt 17-18 grader ligger temperaturen på såhär års, och med risk för en del regn. Men om man kan ha överseende med det så är detta ett fantastiskt resmål. Detta är en kroatisk ö, och en väldigt idyllisk sådan. Inne i Hvar stad är det glamouröst och nöjesutbudet är stort, men vill man hellre ha lugn och ro så hittar man det strax utanför staden. Hvar är ett såväl mysigt och romantiskt som fascinerande resmål med sin medeltida stadskärna, palmer och stränder, lyx och flärd, en fantastisk borg, lyxiga hotell, idyllisk och vacker landsbygd – ja, allt på samma gång!

Följ och gilla oss:
error

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *