Hemmaträning på olika sätt

Det kan finnas många anledningar till att man inte vill eller kan ta sig till ett gym eller liknande för att träna. Det kostar pengar, det är tidskrävande att ta sig dit och hem igen flera gånger i veckan, det kan vara svårt att hitta tid till det, man kanske känner sig obekväm eller så är det svårt att hitta barnvakt varje gång. Eller så räcker inte självdisciplinen till för att det ska bli av så ofta som man vill.

Men det gör ingenting. För det positiva är att det inte spelar någon roll vart man tränar eller vilken träning man väljer – det viktigaste är att det blir av. Och om du tränar hemma så blir det betydligt svårare att hitta på ursäkter. Och det behöver faktiskt inte vara begränsat eller enformigt – det finns jättemånga sätt att träna på, även hemma. Och nej, du behöver inget stort hemmagym med dyra maskiner och mängder med redskap. Faktum är att du egentligen inte behöver någonting alls.

Här kommer några exempel på träningspass du kan beta av hemma, oavsett vad och hur du vill träna, och oavsett hur ofta. Så nu finns det inga ursäkter längre – på med träningskläderna, höj volymen och sätt igång!

Träning utan redskap

Som sagt, du behöver egentligen ingenting alls för att träna hemma. Det finns nämligen en hel del övningar som inte kräver några redskap. Situps, armhävningar, jägarvila, knäböj, utfall och så vidare – listan kan göras lång. Du kan själv bestämma intensitet, antal repetitioner och så vidare. Det kan bli allt ifrån en uppvärmning eller ett kort träningspass, till ett långt eller intensivt pass.

Träningspass

Även om du föredrar zumba, aerobics och andra träningspass framför gymmet så kan du träna hemma. Det finns nämligen mängder med träningspass på DVD, internet och inte minst YouTube. Leta efter specifika träningspass eller sök helt enkelt på ”träningspass” eller ”exercise”. Du kan hitta allt från yoga till dans och mycket annat, så här går det att variera hur mycket man vill – eller hitta en favorit att hålla sig till.

Boxning

Det här är en fantastisk träningsform på många sätt. Den är effektiv, den går att variera och den går alldeles utmärkt att göra hemma. Ett sätt är förstås att investera i en boxningssäck eller boxningsboll, eller liknande. Men man kan även använda mittsar om man är två som tränar, eller om det finns någon i närheten som kan hjälpa till. Även hopprep används flitigt bland boxare, så det kan vara ett bra sätt att variera träningen.

Träningsredskap

Om du vill bygga ett litet hemmagym eller bara vill träna med redskap så finns det väldigt mycket att välja mellan, små redskap och större träningsmaskiner. Här beror det förstås helt på hur du vill träna. Romerska ringar, ribbstol, yogaboll, vikter, träningsbänkar, löpband, motionscykel, bänkpress, balansboll, step-up bräda – ja, det finns som sagt väldigt mycket att välja mellan. Blanda lite för att variera din träning, eller satsa på en viss typ av produkter om du bara vill träna på ett sätt. För som sagt, det spelar ingen större roll vilken typ av träning du väljer, det viktigaste är att du faktiskt tränar regelbundet.

Följ och gilla oss:
error

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *