Bästa månadsboxarna inom mat och hushåll

Prenumeration, boxar, månadsboxar – ja, kärt barn har många namn. Men ingen har väl kunnat missa dem. Boxarna som man tecknar prenumeration på och får hem med jämna mellanrum. Syftet är delvis att få upptäcka nya produkter, och att innehållet är hemligt så det blir en spännande överraskning varje gång. Dessutom är produktvärdet högre än priset per box, så även om alla produkter inte blir använda så behöver man sällan känna att det var helt bortkastade pengar åtminstone.

Och det finns oändligt många boxar att välja mellan, inom alla tänkbara områden. Skönhet och hälsa, pyssel, leksaker, kläder, husdjur – och självklart mat och hushåll. Och det är just det sistnämnda som vi tänkte fokusera på nu. Vi har nämligen valt ut de tre bästa boxarna inom mat och hushåll och kommer här att presentera dem utan inbördes ordning. Vi kommer även att sätta betyg, baserat på innehåll och priset i förhållande till innehållet.

Loddo

I varje box finns 8-10 produkter som nyligen kommit ut i butik, och värdet varierar en del från gång till gång, men ligger runt 150-350 kronor. Oftast är produkterna i full storlek, vilket förstås är positivt. Generellt kan man säga att Loddo brukar innehålla väldigt bra och användbara produkter, och med stor variation, dock dyker det ibland upp samma eller liknande produkter två gånger på rad.

Ett litet minus här är att Loddo nyligen har börjat ta ut en fraktavgift. Det är visserligen förståeligt, men det gör att boxarna inte alltid känns så prisvärda eftersom värdet ibland inte är högre än 150 kronor. Om boxen dessutom skulle innehålla flera produkter som man inte har användning av så blir det väldigt ovärt.

Men man måste ändå säga att det är en väldigt rolig box, som innehåller många bra produkter – och väldigt många produkter. Ofta hittar man nya favoriter, och variationen är väldigt bra – vilket är ett stort plus.

Boxen kostar 99 kronor + frakt, och kommer varannan månad.

Betyg innehåll: 7/10

Smakbox

Här får man hela 15 produkter i varje box, till ett värde av 350-450 kronor. Här kan man även välja mellan fyra olika inriktningar; original, måltid, nyfiken och balans. Till stor del har boxarna samma innehåll, men i måltid finns flera produkter som passar till middagen och i balans är allting vegetariskt och utan tillsatt socker. Boxarna har även olika teman varje gång, som ofta passar till årstiden så som ”höstpepp” och ”vårtid”.

Det här är en väldigt populär box, som överlag innehåller väldigt bra produkter. Det kan ibland dyka upp samma produkt två gånger här med, och ibland blir det lite väl mycket dryck. I övrigt är det väldigt bra innehåll, och väldigt prisvärt. Det är också roligt med möjligheten att välja inriktning på boxarna, samt att det är olika teman varje gång. 

Boxen kostar 199 kronor, och frakten ingår. Det kommer en box varannan månad.

Betyg: 9/10

Kökets box

Den här boxen innehåller 15-20 produkter varje gång, även här till ett värde av 350-450 kronor. Här är variationen väldigt stor, allt från städ och bakning till godis och mat och allt däremellan. Och ofta väldigt bra produkter!

Även här har boxarna olika teman varje gång, så som ”sommarfest” och ”baka och fika” samt ”helgnys”, ”nystart” och ”fest”. Även här kan det bli lite väl mycket dryck i boxarna, nästan varje box innehåller dryck och ibland är det till och med så många som 3-4 stycken.

Vi vill dock påpeka att boxarna sällan innehåller så många som 15-20 produkter. Kanske menar företaget att det finns så många alternativ, men om någon produkt finns i flera smaker så får man en av dessa. Oavsett orsak så har det aldrig dykt upp 15-20 produkter i boxarna när vi har prenumererat, och produktvärdet har sällan uppgått till 350 kronor. Det är utan tvekan väldigt roliga produkter, men vi ställer oss frågande till det påstådda antalet och värdet.

Boxen kostar 199 kronor, och frakten ingår. Det kommer en box varannan månad.

Betyg: 6/10

Följ och gilla oss:
error

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *