Att grilla året runt är en livsstil

Vem gillar inte smaken av grillat? Doften när någon tänt en grill i närheten kan få även en riktigt mätt person att bli hungrig igen. En del grillar bara på sommaren, men det finns några hårdkokta entusiaster som fortsätter grilla året runt.

Visst kan det kännas svårt och motigt att dra fram grillen när höststormarna och kylan sätter in. Men det är definitivt värt det. Du behöver inte särskilt mycket förberedelser egentligen, om du följer våra enkla tips.

Till att börja med; ställ aldrig in grillen. Låt den stå ute året runt. Skydda den med ett bra överdrag och håll den ren från smuts både på utsida och insida. Dra inte på överdraget om grillen är varm eller fuktig, båda delarna är skadliga från grillen och är den varm kan du rentav tända eld på överdraget.

TIPS: Hitta dina grillrecept hos Grillbaronen

Har du väl grillen ute så behöver du egentligen bara planera dina måltider för att du ska kunna njuta av grillat året runt. Tänd grillen i god tid och låt kolen/briketterna bli helt grå innan du börjar.

Laga gärna hela måltider på grillen, så får du nytta av att ha tänt grillen. Förutom kött, fisk och skaldjur kan grönsaker med fördel grillas. Även potatis (bakpotatis är en klar favorit) och majs går utmärkt, även om potatis kan ta lite tid.

Tycker du att det här med att rengöra gallret är jobbigt så finns det några enkla tips där också. Bränn av gallret över glöden (rotera det om du använder indirekt grillning som metod) – då blir det betydligt lättare att skrapa av.

Vill du vara lite mer ambitiös och verkligen göra grillning till en livsstil behöver du förmodligen se över den plats du brukar stå och grilla på. Vindskydd, regnskydd och lite fasta hyllor underlättar.

Tänk också på att grillad mat kan faktiskt vara rätt hälsosam, bara du är försiktig med tillbehören. Feta såser och andra tillbehör gör att det grillade snarare blir tvärtom, mindre bra för hälsan.

Vem vet, du kanske också tar till dig grillning som livsstil och börjar grilla året runt?

Följ och gilla oss:
error

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *